Welkom op Apen en Bieren, de bier en whisky speciaalzaak van Drachten. Sinds augustus 2019 zijn we gevestigd op de Oosterstraat 22 in Drachten. Loop eens binnen en bekijk onze ruime collectie bier en groot assortiment whisky. Maar ook de ruime keus in jenever, limoncello, gin en wodka mag genoemd worden.
We zijn dagelijks geopend, je zult niet snel voor een dichte deur staan.

Facebook is voor ons een mooi medium om onze producten bekendheid te geven. Hieronder zie je de laatste 5 posts op onze Apen en Bieren pagina. Check ons op Facebook.

Apen en Bieren
Apen en Bieren
Deze blend uit de Tomatin distillery is deze maand wel voor een heel fijn prijsje in de aanbieding! Op=op....

De Talisman Blended Whisky wordt gedistilleerd bij Tomatin, uitgesproken als Tomaat-In. Deze distillerderij werd in 1897 opgericht. Na een aantal sluitingen door schaarste van graan werd in 1909 de distilleerderij weer geopend en werd gemoderniseerd; moutvloeren verdwenen en nieuwe stills geplaatst. Door de uitbreiding werd Tomatin de grootste distilleerderij van Schotland. In 1986 werd het bedrijf in handen van twee Japanners. In het stillhouse staan nu 23 stills, 12 wash stills en 11 spirit stills.

Proefnotitie
De Talisman heeft in de geur tonen van fruit en mout. De smaak van deze blended whisky is zoet met hints van honing en vanille en in de afdronk ook iets nootachtigs.
Apen en Bieren
Apen en Bieren
Er staat weer wat leuks achter onze voordeur. Dit bier is ontstaan in samenwerking met de stand-upcomedian Philippe Geubels. Daar hij zijn humor graag droog heeft maar zijn bier iets minder, vroeg hij Hoogmis om eens iets minder bitter te maken: “iets gelak nen tripel”. Bij de Hoogmis dachten ze hierbij dan ook aan een tripel, mits dat redelijk gelijk een tripel is. Bij deze stellen ze u dan ook gaarne hun en zijn ‘Zieke Geest’ voor. Het is een tripel geworden of toch iets gelijkaardig.

Zieke Geest is een tripel van 8% waarbij uitsluitend Belgische hop is gebruikt. Het is een zacht bier met een mooie moutigheid. Op het einde volgt er een subtiele, licht hoppige afdronk.
Apen en Bieren
Apen en Bieren
Is het geen plaatje? Hogere temperaturen dit weekend. Dan smaakt je bier nog beter!!
Apen en Bieren
Apen en Bieren
Wel weer toe aan iets bijzonders? Een stout van Kleine Beer Brouwerij, met een vleugje zeezout, da's lekker met dit weer bij de kachel!
Apen en Bieren
Apen en Bieren
We hebben weer fraaie bieren binnen, en dan heb ik het nog niet eens over de blikken en de specials. De nieuwe Duvel 666, da's toch leuk om in huis te hebben! Rochefort tripel, die ging vorige keer als de spreekwoordelijke speer. En nog veel meer....